Witam wszystkich forumowiczów ,jestem co prawda zielony w temacie ,ale myślę,że z Waszą pomocą szybko nadrobię zaległości.Otóż mam problem ze świetlnym wskażnikiem na kozioł oporowy,który został zdradziecko zniszczony na mojej makiecie w czasie remontu mieszkania przez tzw fachowców ,którzy okazali się kolejowymi ignorantami.Wskażnik został wyrwany .Może ktoś z Was podpowie mi co zrobic i czy istnieje jakas szansa na to aby znowu swiecił swoim zółtym swiatełkiem. Pomózcie.....
Pozwoliłem sobie wstawić fotkę którą mi podesłałeś.
Może ktoś jeszcze wpadnie na jakiś pomysł.
Po tej fotce domyślam się że ta rurka z której wystaje kawałek drucika jest metalowa.
Wystarczyło by otworzyć obudowę tej tarczy wlutować nowy przewodzik i przepuścić przez tą rurkę oczywiście wcześniej usuwając stary kabel. Rurkę do Obudowy Wskaźnika też byś musiał przylutować ale z racji małych elementów i trudnego dostępu możesz to zrobić jakimś dowolnym klejem przewodzącym.
latarenka.JPG
Plik ściągnięto 16 raz(y) 82,96 KB
_________________ WTT- Warszawskie Towarzystwo Tramwajowe
_________________ – JAK SIĘ NAZYWA TO UCZUCIE W GŁOWIE, UCZUCIE TĘSKNEGO ŻALU, ŻE RZECZY SĄ TAKIE, JAKIE NAJWYRAŹNIEJ SĄ?
– Chyba smutek, panie. A teraz...
– JESTEM ZASMUTKOWANY.
Osobnik: Artur
Wysłany: 2010-07-12, 11:11
A ja myślę, że trzeba:
1. Rozwiercić/wydłubać dno latarni.
2. Wybebeszyć zawartość.
3. W skrzynce latarni umieścić nową żarówkę (lub diodę w zależności co było wcześniej w latarni) z dwoma cieniutkimi przewodami.
Przewody dać trochę dłuższe aby móc przejść punkt 7.
4. Sprawdzić czy i jak świeci.
5. Dokleić nowe dno latarni.
6. Oczyścić wnętrze rurki i przewlec przewody przez rurkę.
7. Podłączyć przewody pod makietą i sprawdzić czy wszystko działa poprawnie.
8. Przykleić latarnię na jej stare miejsce na szczycie rurki.
Voila!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum